Ohje Vuoden Kissa 2018 -kisaan ilmoittautumiseen:


Osallistumisoikeus
Sfinxit ry:n Vuoden Kissa -kilpailuun on osallistumisoikeus jokaisella Sfinxit ry:n kyseisen kilpailuvuoden jäsenen omistamalla sfinxillä, don sfinxillä ja peterbaldilla.

Kilpailuluokat (Fifén alaisista näyttelyistä):
Palkitaan erikseen sfinxeistä, don sfinxeistä ja peterbaldeista aikuinen uros ja aikuinen naaras, kastraattiuros ja kastraattinaaras sekä nuori uros ja nuori naaras (nuorten ja pentuluokat yhdistettynä). Lisäksi palkitaan paras veteraani, siitoskissa ja jäsenkasvattaja. Pokaalilla palkittavilla kissoilla tulee olla vähintään puolet vaadituista tuloksista, ilman niitä palkitaan pelkällä kunniakirjalla.

Osallistuminen kilpailuun
Kilpailuun osallistuminen onnistuu kahdella tavalla.
• Tulokset otetaan automaattisesti Kissaliiton virallisesta rankingista, jolloin kissan omistajan ei tarvitse itse ilmoittaa kissaansa mukaan kilpailuun (huom: tämä sisältää ainoastaan kotimaiset näyttelytulokset!)
TAI
• Mikäli kissallasi on lisäksi ulkomaisia tuloksia ja haluat ne laskettavaksi kilpailuun mukaan, tulee lähettää yhdistykselle vapaamuotoinen ilmoittautuminen sähköpostitse sekä kopiot kaikista tuloksista (skannattuna tai hyvälaatuisina kännykkäkuvina). Kotimaisten tulosten lisäpisteet huomioidaan näyttelytoimikunnan vahvistamien pisteiden mukaisesti. Ulkomaisista tuloksista ei huomioida lisäpisteitä.

HUOM: Tulokset julkaistaan tulossivulla ennen vuodenvaihdetta. Mahdolliset korjaukset ja ulkomaiset lisätulokset pitää olla ilmoitettuna 31.1.2019 mennessä osoitteeseen hallitus (at) sfinxit.fi . Tämän jälkeen ei oteta vastaan ilmoittautumisia eikä korjauksia vaan julkaistaan lopulliset tulokset.

Tuloksia lasketaan seuraavasti:
Aikuinen: 5 varsinaista tulosta + enintään 2 varatulosta. Tuloksista korkeintaan 2 voi olla ulkomailta.
Kastraatti: 5 varsinaista tulosta + enintään 2 varatulosta. Tuloksista korkeintaan kaksi 2 voi olla ulkomailta.
Nuori: 3 varsinaista tulosta + enintään 2 varatulosta. Varsinaisista tuloksista korkeintaan 1 voi olla ulkomailta. Nuoren valintaan lasketaan mukaan tuloksia sekä pentu- (näyttelyluokka 12, 4-7kk) että nuorten (näyttelyluokka 11, 7-10kk) luokissa ansaituista tuloksista.
Veteraani, siitoskissa ja kasvattaja: Tulokset otetaan automaattisesti Kissaliiton rankingista.
Huom: näihin veteraani-, siitoskissa- ja kasvattajatuloksiin huomioidaan ainoastaan kotimaassa saavutetut tulokset! Omistajan velvollisuus on huolehtia että tulokset ovat Kissaliiton rankingissa oikein.

Aikuisten, kastraattien ja nuorten kilpailun pistemäärät
BIS 130 pistettä
TP 110 pistettä
VP 100 pistettä
CACS/CAPS/KM 97 pistettä
CAGCIB/CAGPIB 96 pistettä
CACIB/CAPIB 95 pistettä
CAC/CAP 93 pistettä
Excellent 1 (EX1) 90 pistettä
Excellent (EX) 88 pistettä
Oikein hyvä (OH) 76 pistettä
Hyvä 61 pistettä
EVA, diskaus, värin muutos 0 pistettä

Mikäli kissa on voittanut kilpailuvuoden aikana jonkin FIFén Winner - arvonimen, saa kissa lisäksi kaksi (2) bonuspistettä varsinaisten pisteiden lisäksi.

Pisteiden laskenta
Ensimmäiseksi lasketaan yhteen varsinaisten tuloksien pistemäärä. Mikäli varsinaisten tuloksien jälkeen on tasatulos, lasketaan mukaan mahdolliset varatulokset niin pitkälle kuin tuloksia löytyy. Mikäli varsinaisten ja varatulosten jälkeen ei ole syntynyt kissojen kesken eroa, jakavat kissat sijoituksen. Pokaalilla palkittavilla kissoilla tulee olla vähintään puolet vaadituista tuloksista; ilman niitä palkitaan pelkällä kunniakirjalla. Hallituksella on päätösvalta epäselvien tulosten hyväksymisen tai hylkäämisen suhteen.

Tulosten julkaiseminen ja parhaiden palkinta
Listaus Sfinxit ry:n parhaimmista kissoista julkaistaan yhdistyksen jäsenlehdessä ja Sfinxit ry:n kotisivuilla. Voittajakissat palkitaan kevätkokouksen yhteydessä tai muussa hallituksen valitsemassa tilaisuudessa. Palkittavien kissojen omistajille lähetetään sähköposti hyvissä ajoin ennen palkitsemistilaisuutta.


 

Copyright

Sivustolla olevien kuvien kopiointi
ilman lupaa on kielletty.

Unauthorized copying of the photos
on this site is prohibited.

Sfinxit ry

Sfinxit ry on karvattomien
sfinx-, don sfinx- ja peterbald-
kissarotujen oma rotuyhdistys.

Liity jäseneksi!