Sfinxit ry:n siitosuroslistalle ovat tervetulleita kattojärjestöstä riippumatta puhdasrotuiset, rekisteröidyt siitosurokset.

Ilmoitusohjeet

 

Siitosuroksia ei tällä hetkellä.

 

 

Suositukset

Sfinxit ry suosittelee, että siitokseen käytettävä kissa on astutushetkellä yli 1 vuotias. Lisäksi suositellaan, että don sfinxien kasvatuksessa kiinnitetään erityistä huomiota silmien terveyteen, entropionin esiintymiseen sekä silmien avonaisuuteen ja tarvittaessa kääntymään silmiin erikoistuneen eläinlääkärin puoleen.

Lisäksi Suomen Kissaliitto suosittelee että siitoskissat testataan FeLV:n ja FIV:n varalta. Naaraat testautetaan ennen jokaista astutusta ja siitosurokset vähintään kerran vuodessa. Saman perheen muut kissat suositellaan testattavan vähintään kerran tai tilanteen mukaan riittävän usein. Suositeltavaa on tutkia kissa tarttuvien ihosienten varalta (microsporum canis) sekä tehdä siitoskissalle veriryhmämääritys ennen siitokseen käyttämistä.

Muista myös tarkastaa sekä oman että kumppanin kattojärjestön kasvatustoimintaa ohjaavat määräykset ja suositukset, lisäksi kummankin osapuolen kannattaa hyvissä ajoin ennen astutusta huolehtia että vaadittavat todistukset löytyvät kirjallisena kummaltakin.

Yhdistys suosittelee että kaikki sopimukset tehdään aina kirjallisesti.

Copyright

Sivustolla olevien kuvien kopiointi
ilman lupaa on kielletty.

Unauthorized copying of the photos
on this site is prohibited.

Sfinxit ry

Sfinxit ry on karvattomien
sfinx-, don sfinx- ja peterbald-
kissarotujen oma rotuyhdistys.

Liity jäseneksi!