Jalostustoimikunta kerää tietoa ja pitää tilastoa sfinxien, don sfinxien ja peterbaldien eliniästä sekä kuolemaan johtaneista syistä. Tietoja otetaan vastaan sekä uusista kuolintapauksista että jo aiemmin menehtyneistä.
 
Lataa tästä tietokoneella täytettävä kuolinsyylomake (docx)

Mitä rekisteri kertoo?
Rekisteri kertoo meille ovatko nämä kissarodut yleisesti ottaen pitkäikäisiä. Saamme laskettua keskimääräiset eliniät, ja lisäksi pääsemme seuraamaan yleisimpiä kuolemaan johtaneita syitä. Samalla näemme myös esiintyykö roduissamme syöpää ym sairauksia vai menehtyykö suurin osa vanhuuteen. Kaikkein paras jos mukana on kopiot ruumiinavausraportista ja sukutaulusta, mutta ne eivät ole välttämättömiä, pelkkä tietokin riittää.
Mitään nimilistaa tms. ei julkaista sellaisenaan, mutta tiedoista voidaan tehdä erilaisia laskelmia ja tilastoja jotka julkaistaan.

Toivomme avoimuutta ja rehellisyyttä kaikilta harrastajilta kautta vuosien, kokonaisuuden kannalta jokainen tieto on tärkeä.

Ilmoitukset voi lähettää joko lomakkeella, sähköpostilla osoitteeseen jtk @ sfinxit.fi tai postittaa vastaavat tiedot kirjepostina terveystietojen vastaanottajan osoitteeseen.
 
 
RUUMIINAVAUSTUTKIMUSTUKI 2020
 
Milloin tarkempi kuolinsyyn tutkimus on tarpeen? Joskus käy niin että rakas lemmikki kuolee ilman mitään selitystä, joskus saatetaan epäillä kissan sairastaneen jotakin perinnöllistä sairautta, jolloin lopullinen syy voidaan varmistaa vain kuoleman jälkeen tehdyssä patologisessa tutkimuksessa.
Kuolinsyyn selvittäminen on erityisen tärkeää nuoren ja/tai äkillisesti kuolleen kohdalla, mutta olisi hyvä tehdä selvitys myös vanhemmille kissoille, jotta saisimme todellista tietoa mistä syystä rakkaamme siirtyvät sateenkaarisillalle.
Tutkimuksen voi tehdä riippumatta siitä, kuoleeko kissa kotonaan vai lopetetaanko se eläinlääkärin vastaanotolla.
 
Ajantasaiset ohjeet ruumiinavaustutkimustien hakemiseksi https://sfinxit.fi/terveys/terveystutkimustuet  
 
Linkit:
 
HY Eläinlääketieteellisen hinnasto (220,00e 2018, raportin saamisessa saattaa kestää muutama-6 kk)

Copyright

Sivustolla olevien kuvien kopiointi
ilman lupaa on kielletty.

Unauthorized copying of the photos
on this site is prohibited.

Sfinxit ry

Sfinxit ry on karvattomien
sfinx-, don sfinx- ja peterbald-
kissarotujen oma rotuyhdistys.

Liity jäseneksi!