Sfinxit ry perustettiin 25.7.2013 ja on karvattomien sfinx, don sfinx ja peterbaldkissaharrastajien ja näistä roduista kiinnostuneiden oma rotuyhdistys. Yhdistyksen toiminta on tarkoitettu niin näyttelyissä käyville, kasvattajille, kissojensa kanssa kotona viihtyville kuin roduista kiinnostuneillekin. Kissan ostaminen ei ole edellytys yhdistyksen jäsenyyteen!

Näiltä sivuilta löydät lisätietoa yhdistyksestä, roduista, kasvatuksesta ja näyttelyistä. 

Toimimme yhteistyössä Suomen Kissaliiton kanssa, näin yhdistyksellä on oikeus osallistua Kissaliiton liittokokouksissa rotujensa asioita koskevien asioiden käsittelyyn.

 

 

Sfinx

Sfinxit saivat rotuna alkunsa 60-luvulla Kanadassa, mutta nykysfinxit ovat saaneet alkunsa kun 70-luvulla tavalliseen maatiaiskissapentueeseen syntyi karvattomia pentuja. 

 

Don sfinx

Don sfinx on karvaton kissarotu Venäjältä. Rodun historia alkaa 1980-luvun lopulta, Rostov-on-Donista, jonka kadulta löydettiin pörröinen kilpikonnavärinen kissanpentu. 

 

Peterbald

Ensimmäiset rodun kantapennut syntyivät Pietarissa, Venäjällä tammikuussa 1994. Pentujen vanhemmat olivat itämainen lyhytkarva ja don sfinx. 

 

Pentuneuvojat

Pentuneuvojat auttavat roduista kiinnostuneita ja pentua etsiviä kaikenlaisissa kysymyksissä, esim osaavat kertoa roduista ja niiden eroista sekä mm pentueista.

 

Copyright

Sivustolla olevien kuvien kopiointi
ilman lupaa on kielletty.

Unauthorized copying of the photos
on this site is prohibited.

Sfinxit ry

Sfinxit ry on karvattomien
sfinx-, don sfinx- ja peterbald-
kissarotujen oma rotuyhdistys.

Liity jäseneksi!