RODUILLE PAKOLLISET TERVEYSTUTKIMUKSET

SFINX 

Sfinxpentueen rekisteröimiseksi vanhemmista täytyy toimittaa rotukirjaajalle normaali sydänultratulos. Testi on otettava ennen astutusta tunnistusmerkitystä kissasta. 
Siitokseen saa käyttää vain normaalin tuloksen saanutta kissaa.
Sydänultratulokset ovat voimassa seuraavasti: 
Alle 1-vuotiaana tehty sydänultra on voimassa 6kk tutkimushetkestä 
Yli 1-vuotiaana tehty sydänultra on voimassa 12kk tutkimushetkestä. 
Sydänultra on tehtävä sydänsairauksiin perehtyneellä eläinlääkärillä, laitteella jonka teho on min.7,5MHz 

PETERBALD

Peterbald täytyy olla DNA-testattu CEP290 (PRA-rdAC) varalta ennen astutusta, ellei molempien vanhempien ole todistettu olevan vapaita PRA:n suhteen (N/N). Kissojen, jotka on tämän säännön perusteella testattava,  tulee olla tunnistettavissa mikrosirulla tai tatuoinnilla. Mikrosiru- tai tatuointinumero tulee toimittaa testausdokumenttien mukana laboratorioon ja sen tulee käydä selvästi ilmi testitulostodistuksesta.
Vain seuraavat yhdistelmät ovat sallittuja:
PRA ei-kantaja (N/N) x PRA ei-kantaja (N/N)
PRA ei-kantaja (N/N) x PRA kantaja (N/rdAC)

YHDISTYKSEN TERVEYSTULOSLISTAUKSET

Sfinxit ry on tehnyt Suomen Kissaliitto ry:n kanssa yhteistyösopimuksen joka tässä kohdin tarkoittaa esim sitä, että kaikki yhdistyksen sivuilla julkaistavat pentueet, siitoskollit jne on oltava testattu Kissaliiton/Fife:n ohjeistusten ja sääntöjen mukaisesti. 

Sfinxit ry ylläpitää listaa sfinxien, don sfinxien sekä peterbaldien terveystutkimuksista. Julkaistava tulos voi olla mistä tahansa terveystutkimuksesta, josta on saanut eläinlääkärin tai esim. laboratorion antaman lausunnon. Näitä tutkimuksia ovat esimerkiksi veriryhmämääritys, silmätutkimus, sydän- ja munuaisultra tai vaikka polvi- tai lonkkatutkimus. Myös ruumiinavausraportti käy. Lausuntoon liitetään kopio sukutaulusta ja alla oleva lomake, jolla omistaja sallii että tulokset ovat julkisia ja yhdistyksen käytettävissä. 

Arkistoinnin helpottamiseksi pyydämme että lähetätte sydänultratulokset aina osoitteeseen jtk(at) sfinxit.fi . Kirjoita sähköpostin otsikoksi "Sydänultra".
Näin löydämme meille lähetetyt tulokset helpommin. 

Julkaisulupa (pdf)

Tässä vaiheessa terveystuloksia vain tilastoidaan ja julkaistaan. Kun tuloksia on riittävästi, niiden pohjalta voidaan tehdä myös erilaisia taulukoita tai visuaalisia esityksiä, jotka julkaistaan jäsenlehdessä ja/tai yhdistyksen nettisivuilla. Myöhemmin on suunnitelmissa tehdä roduille jalostuksentavoiteohjelma ja/tai rotujulkaisut, joissa on hyödynnetty näitä tuloksia.

Kannustamme kaikkia avoimuuteen ja rehelliseen tiedonjakamiseen, sfinxien, don sfinxien ja peterbaldien parhaaksi!

 

Copyright

Sivustolla olevien kuvien kopiointi
ilman lupaa on kielletty.

Unauthorized copying of the photos
on this site is prohibited.

Sfinxit ry

Sfinxit ry on karvattomien
sfinx-, don sfinx- ja peterbald-
kissarotujen oma rotuyhdistys.

Liity jäseneksi!