SYDÄN- JA MUNUAISULTRATUKI 2022
 • Ultrauksista maksetaan tukea ainoastaan Sfinxit ry:n jäsenille. Sydänultrasta maksetaan tukea 30e ja munuiaisultrasta 10e. Jäseneksi katsotaan henkilö, joka on ollut jäsen kissan ultrauspäivänä.
 • Peterbald, maksetaan kaikille, kerran alle 5 ja kerran yli 5V.
 • Don sfinx, maksetaan kaikille, kerran alle 5 ja kerran yli 5V.
 • Sfinx, maksetaan kastraateille, kerran alle 5 ja kerran yli 5V.
 • Tukea maksetaan vain rekisteröidystä ja Suomessa asuvasta kissasta, kissan tulee olla mikrosirutarkastettu.
 • Tuki myönnetään vuonna 2022 tehdyistä ultrauksista ja koskee kaikkia kolmea yhdistyksen edustamaa rotua.
 • Ultralomakkeesta täytyy selvitä lukemat ja sen on oltava Pawpeds* kelpoinen.
  Tukea haetaan lähettämällä ultrakaavake sekä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen jtk (at) sfinxit.fi (poista välit), otsikoi viestisi ”ultratuki”. Muista myös tilinumero (IBAN-muodossa). Puutteelliset hakemukset tai hakemukset jotka eivät täytä ehtoja, voidaan hylätä. Mikäli sähköinen lähettäminen ei onnistu, voi hakemuksen liitteineen lähettää kirjepostina terveystietojen vastaanottajan osoitteeseen
 • Tuki on haettava 6kk kuluessa tai vuoden loppuun mennessä.
 • Tuen maksamisen edellytys on että tuloksen saa julkaista Sfinxit ry:n sydäntuloslistassa.
 • Tuki maksetaan kuukauden kuluessa hakemuksen ja asianmukaisten liitteiden vastaanottamisesta.
 • Huomioithan, että tuet ovat veronalaista tuloa. Tutustu vero asiaan täältä.

Sfinxit ry kannustaa lemmikkikissojen omistajia käyttämään lemmikkikissaa sydänultrassa, vaikkei mitään oireita olisikaan. HCM- sairauden geeniä etsitään ja ultrista voidaan saada tarpeellista tietoa mm. perinnöllisyyttä varten. Lisätietoja HCM:stä löydät täältä.

*Pawpeds kelpoinen= mm käytetty Pawpeds-lomaketta, ihan kokonaan täytetty lomake eli mm myös omistajan allekirjoitus, mikrosiru tarkastettu ja tästä merkintä, lomakkeella lääkärin allekirjoitus, leima sekä klinikan leima/yhteystiedot. Lisätietoa sekä lomake löytyy täältä: https://pawpeds.com/healthprogrammes/hcmtest.html 
 
RUUMIINAVAUSTUTKIMUSTUKI 2022
 
Milloin tarkempi kuolinsyyn tutkimus on tarpeen? Joskus käy niin että rakas lemmikki kuolee ilman mitään selitystä, joskus saatetaan epäillä kissan sairastaneen jotakin perinnöllistä sairautta, jolloin lopullinen syy voidaan varmistaa vain kuoleman jälkeen tehdyssä patologisessa tutkimuksessa.
Kuolinsyyn selvittäminen on erityisen tärkeää nuoren ja/tai äkillisesti kuolleen kohdalla, mutta olisi hyvä tehdä selvitys myös vanhemmille kissoille, jotta saisimme todellista tietoa mistä syystä rakkaamme siirtyvät sateenkaarisillalle.
Tutkimuksen voi tehdä riippumatta siitä, kuoleeko kissa kotonaan vai lopetetaanko se eläinlääkärin vastaanotolla.
 
Sfinxit ry tukee ruumiinavauksia
 • Ruumiinavauksesta maksetaan tukea sekä jäsenille että ei-jäsenille. Jäsenille maksetaan 50e, ei-jäsenille 30e. Jäseneksi katsotaan henkilö, joka on ollut jäsen kissan kuolinpäivänä.
 • Avaus on tehtävä joko Ruokavirastossa (ent Evira) tai Helsingin Yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan patologian laitoksella.
 • Tuki myönnetään vuonna 2022 kuolleista yli 3kk ikäisistä sfinxeistä, don sfinxeistä ja peterbaldeista, ilman yläikärajaa.
 • Tukea maksetaan vain rekisteröidystä ja Suomessa asuvasta kissasta.
 • Tuki on haettava 6kk kuluessa tai vuoden loppuun mennessä. Voit saada tuen myös aivan loppuvuodesta kuolleesta kissasta, kun teet hakemuksen ennen vuoden vaihdetta ja toimitat raportin saatuasi sen.
 • Tuki maksetaan kuukauden kuluessa hakemuksen ja asianmukaisten liitteiden vastaanottamisesta.
 
Tukea haetaan lähettämällä avauslausunto, sukutaulukopio (Kissaliittoon rekisteröidystä riittää esim linkki sukutauluun) sekä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen jtk (at) sfinxit.fi (poista välit). Muista myös tilinumero (IBAN-muodossa). Puutteelliset hakemukset tai hakemukset jotka eivät täytä ehtoja, voidaan hylätä.
Mikäli sähköinen lähettäminen ei onnistu, voi hakemuksen liitteineen lähettää kirjepostina terveystietojen vastaanottajan osoitteeseen.
 
Linkit:
 
HY Eläinlääketieteellisen hinnasto (220,00e 2018, raportin saamisessa saattaa kestää muutama-6 kk)

Copyright

Sivustolla olevien kuvien kopiointi
ilman lupaa on kielletty.

Unauthorized copying of the photos
on this site is prohibited.

Sfinxit ry

Sfinxit ry on karvattomien
sfinx-, don sfinx- ja peterbald-
kissarotujen oma rotuyhdistys.

Liity jäseneksi!