Värigalleria

Ryhmä III: punaiset

Ryhmä IV: punavalkeat

Ryhmä V: naamiovärit

EMS-koodit sfinxien, don sfinxien sekä peterbaldien värien lukemiseen:

Väri:

31 burmanaamio
32 tonkineesinaamio
33 himalajanaamio

Silmien väri, merkitään vain tarvittaessa:
61 sininen
62 oranssi
63 eriväriset
64 vihreä
65 burmanaamio
66 tonkineesinaamio
67 naamiokissan sininen

Karvan pituus, merkitään vain tarvittaessa:
83 brush

Jalostus- ja terveystoimikunnan työtehtäviin kuuluu mm. kerätä yhdistyksen edustamista roduista erilaisia tietoja ja työstää niistä tilastoja ja visuaalisia esityksiä. Tätä tarkoitusta varten yhdistyksellä on tällä hetkellä käytössä pentuetietolomake, jonka täyttäminen on edellytys sille, että pentue pääsee yhdistyksen pentulistalle. Toivomme kuitenkin, että lomake täytetään ihan kaikista syntyneistä pentueista, jotta saataisiin talteen mahdollisimman kattavat tiedot todellisuudesta.

Lisäksi toimikunta kerää myös muita terveystietoja ja tiedot julkaistaan lehdessä ja nettisivuilla (esim. sydän- ja munuaisultratulokset).

Tämän lisäksi jalostus- ja terveystoimikunta auttaa kasvattajia ja rodusta kiinnostuneita kaikenlaisissa mahdollisissa asioissa. Toimikunnalta voi kysyä apua esim. joskus aika hankalastikin tulkittavien terveystuloslomakkeiden kanssa.

Toimikunta auttaa myös kysymyksissä kissojen sukutauluista, esim. jos sukutaulussa esiintyy erikoisia EMS-koodeja tai sieltä puuttuu erilaisia tietoja. Lisäksi toimikunta auttaa parhaansa mukaan erilaisissa paperi-, kattojärjestö-, matkustus- ja astutuskäytäntökysymyksissä sekä esim. siitoskissan valinnassa tai tuonnissa ja osaa todennäköisesti esim. kertoa onko kyseistä linjaa Suomessa jo paljonkin tällä hetkellä.

Toimikunnan jäsenet auttavat mielellään myös kasvattajia pentujen värien määrittelyssä.

Toimikunnan jäsenet ja heidän yhteystietonsa löydät yhteystietosivulta.