Jalostus- ja terveystoimikunnan työtehtäviin kuuluu mm. kerätä yhdistyksen edustamista roduista erilaisia tietoja ja työstää niistä tilastoja ja visuaalisia esityksiä. Tätä tarkoitusta varten yhdistyksellä on tällä hetkellä käytössä pentuetietolomake, jonka täyttäminen on edellytys sille, että pentue pääsee yhdistyksen pentulistalle. Toivomme kuitenkin, että lomake täytetään ihan kaikista syntyneistä pentueista, jotta saataisiin talteen mahdollisimman kattavat tiedot todellisuudesta.

Lisäksi toimikunta kerää myös muita terveystietoja ja tiedot julkaistaan lehdessä ja nettisivuilla (esim. sydän- ja munuaisultratulokset).

Tämän lisäksi jalostus- ja terveystoimikunta auttaa kasvattajia ja rodusta kiinnostuneita kaikenlaisissa mahdollisissa asioissa. Toimikunnalta voi kysyä apua esim. joskus aika hankalastikin tulkittavien terveystuloslomakkeiden kanssa.

Toimikunta auttaa myös kysymyksissä kissojen sukutauluista, esim. jos sukutaulussa esiintyy erikoisia EMS-koodeja tai sieltä puuttuu erilaisia tietoja. Lisäksi toimikunta auttaa parhaansa mukaan erilaisissa paperi-, kattojärjestö-, matkustus- ja astutuskäytäntökysymyksissä sekä esim. siitoskissan valinnassa tai tuonnissa ja osaa todennäköisesti esim. kertoa onko kyseistä linjaa Suomessa jo paljonkin tällä hetkellä.

Toimikunnan jäsenet auttavat mielellään myös kasvattajia pentujen värien määrittelyssä.

Toimikunnan jäsenet ja heidän yhteystietonsa löydät yhteystietosivulta.

Copyright

Sivustolla olevien kuvien kopiointi
ilman lupaa on kielletty.

Unauthorized copying of the photos
on this site is prohibited.

Sfinxit ry

Sfinxit ry on karvattomien
sfinx-, don sfinx- ja peterbald-
kissarotujen oma rotuyhdistys.

Liity jäseneksi!