Sfinxit ry:n siitosuroslistalle ovat tervetulleita kattojärjestöstä riippumatta puhdasrotuiset, rekisteröidyt siitosurokset.

Ilmoitusohjeet

 

Suositukset

Vuoden 2018 alusta astui voimaan Kissaliitossa kanadan sfinxeille pakollinen sydänultraus ennen astutusta. 
[Sfinxpentueen rekisteröimiseksi vanhemmista täytyy toimittaa rotukirjaajalle normaali sydänultratulos. Testi on otettava ennen astutusta tunnistusmerkitystä kissasta. Siitokseen saa käyttää vain normaalin tuloksen saanutta kissaa.
Sydänultratulokset ovat voimassa seuraavasti:
Alle 1-vuotiaana tehty sydänultra on voimassa 6kk tutkimushetkestä
Yli 1-vuotiaana tehty sydänultra on voimassa 12kk tutkimushetkestä.
Sydänultra on tehtävä sydänsairauksiin perehtyneellä eläinlääkärillä, laitteella jonka teho on min.7,5MHz]”


Koska yhdistys on tehnyt yhteistyösopimuksen Kissaliiton kanssa, tarkoittaa tämä sääntö sydänultrausta ohjeen mukaan myös muiden kattojärjestöjen kasvattajille jotka haluavat pentunsa yhdistyksen pentulistalle. Kasvattajan on toimitettava sydänultratulos joko Kissaliiton tietokantaan ja/tai Sfinxit ry:n terveystuloksiin. 

Lisäksi Sfinxit ry suosittelee, että sfinxeille tehdään sydänultraus aina ennen astutusta tai vuosittain kolmevuotiaaksi asti ja sen jälkeen vielä viisivuotiaana, myös siitosuran jälkeen. Lisäksi suositellaan, että siitokseen käytettävä kissa on astutushetkellä yli 1 vuotias.

Suomen Kissaliitto lisäksi vielä suosittelee, että siitoskissat testataan FeLV:n ja FIV:n varalta. Naaraat testautetaan ennen jokaista astutusta ja siitosurokset vähintään kerran vuodessa. Saman perheen muut kissat suositellaan testattavan vähintään kerran tai tilanteen mukaan riittävän usein. Suositeltavaa on tutkia kissa tarttuvien ihosienten varalta (microsporum canis) sekä tehdä siitoskissalle veriryhmämääritys ennen siitokseen käyttämistä.

Muista myös tarkastaa sekä oman että kumppanin kattojärjestön kasvatustoimintaa ohjaavat määräykset ja suositukset, lisäksi kummankin osapuolen kannattaa hyvissä ajoin ennen astutusta huolehtia että vaadittavat todistukset löytyvät kirjallisena kummaltakin.

Yhdistys suosittelee että kaikki sopimukset tehdään aina kirjallisesti.

 


SIITOSUROKSET

Tällä hetkellä ei siitosuroksia.


Copyright

Sivustolla olevien kuvien kopiointi
ilman lupaa on kielletty.

Unauthorized copying of the photos
on this site is prohibited.

Sfinxit ry

Sfinxit ry on karvattomien
sfinx-, don sfinx- ja peterbald-
kissarotujen oma rotuyhdistys.

Liity jäseneksi!